SMEŠKO KISKO V VRTCU

Ozaveščanje o varnosti v prometu se v Vrtcu Ciciban Sevnica začne že pri naših najmlajših, na katere moramo biti odrasli udeleženci na cesti še posebej pozorni. Strokovne delavke se trudimo, da otroke spodbujamo k razmišljanju o varnosti v prometu.

V tednu evropske mobilnosti v vrtcu poteka niz raznolikih dejavnosti, skozi katere otroci spoznavajo pomen varnega vedenja v prometu. V sklopu teh aktivnosti smo v letošnjem letu izvedli že 10. akcijo »Smeško-Kisko«. V sredo, 18. 9. 2019, smo se kljub slabemu vremenu odpravili po bližnji okolici vrtca in voznike s kiski opozorili na nepravilno parkiranje, oviranje prometa in ogrožanje naše varnosti, s smeški pa nagradili voznike, ki se držijo pravil in ne ovirajo prometa. Na sprehod smo se odpravili sami ali v spremstvu redarjev, ki so nas usmerjali in nam pomagali prepoznati nepravilnosti parkiranja. Otroci iz skupin Murenčki, Škratki, Gumbki, Polži, Balončki, Mravljice, Metulji, Ježki, Cepetavčki, Ribice, Gobice, Sončki, Čebelice, Žabice in Pike so v okviru akcije skupaj podelili 241 smeškov in 45 kiskov. Skupine so prišle do spoznanja, da so imele na voljo premalo kiskov in da vozniki kljub vsakoletnemu opominjanju delajo veliko napak pri parkiranju vozil. Otroci so kiske podelili v upanju, da bodo vozniki v prihodnje pravilno ravnali in s tem ne bodo več ogrožali njihove varnosti.

Akcijo smo zaključili v Športnem domu Sevnica, kjer nas je prijazno nagovorila gospa ravnateljica Tanja Sorčan, spodbudne besede pa nam je namenil tudi gospod župan Srečko Ocvirk. Celotno prireditev je v vlogi smeška-kiska zabavno povezovala vzgojiteljica Doroteja Koroša.  Najboljše presenečenje dopoldneva je bila zagotovo priljubljena pevka otroških pesmi Damjana Golavšek, s katero smo vsi udeleženci prireditve zapeli in zaplesali.

Mali in veliki iz Vrtca Ciciban Sevnica si želimo, da bi v prihodnje podelili še manjše število kiskov, s tem pa povečali število voznikov, ki vestno upoštevajo pravila. Vse udeležence v prometu nagovarjamo in spodbujamo k odgovornemu, predvsem pa varnemu ravnanju na cesti.

 

Nataša Hribar, vzgojiteljica

 

dav

sdr

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost