EVAKUACIJSKA VAJA

21. 10. 2022, je v sodelovanju s PGD Sevnica, v enoti Centralni vrtec potekala evakuacijska vaja za vse otroke ter zaposlene.

Namen evakuacijske vaje je bil:

  •  Naučiti otroke in zaposlene, kako pravilno zapustiti zgradbo v primeru požara,
  • preizkusiti organizacijsko in tehnično pripravljenost za varno in hitro zapustitev zgradbe ob morebitnih izrednih razmerah ter
  • ugotoviti, kaj je še potrebno izboljšati, da bi bila morebitna evakuacija čim bolj varna in učinkovita.

Potek:

Ob dogovorjenem času  se je po zvočnikih v vrtcu zaslišal alarm. Zaposleni in otroci so po znaku začeli previdno, umirjeno in urejeno zapuščati prostore vrtca. Zbrali so  se na zunanjih igriščih na označenih zbirnih mestih.

Odzivnost gasilcev po klicu je bila zelo hitra. Z gasilskimi vozili so se s sirenami po intervencijski poti pripeljali pred vrtec, napeljali so cevi do simuliranega požara ter naredili pregled prostorov.

Po končani vaji so si otroci ogledali gasilska prevozna sredstva, opremo za reševanje ter spoznavali  poklic gasilec.

Ugotovitve:

Po izvedeni evakuacijski vaji je poveljnik PGD Sevnica Rok Štirn, pohvalil organizacijo ter umik otrok ter zaposlenih iz vrtca na zbirna mesta. Poudaril je, da sta pomembna čas evakuacije, poznavanje evakuacijskih poti, odgovornosti, varnost in naloge zaposlenih. Podal je mnenje, da je vaja potekala v skladu z evakuacijskim načrtom in da večjih nepravilnosti med vajo ni bilo opaziti.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost