Gumbki spoznavamo poklice

Ker nam je koronavirus zelo zagodel glede obiskov ostalih ustanov v sami občini, stika z ljudmi in še marsikaj, smo se pri Gumbkih odločili, da trenutno situacijo, z umirjanjem omejitev, izkoristimo maksimalno. Tema, ki smo si jo zadali, je bila – SPOZNAVAMO POKLICE. V skupini imamo kar nekaj otrok, katerih starši hodijo v službo v bližini vrtca in nam lahko kar sami predstavijo svoj poklic, delavno okolje,… eno mamico pa smo povabili kar v skupino. V začetku tedna smo se odpravili v Sanolabor, kjer svojo službo opravlja mamica deklice Nike. Ogledali smo si njihove prostore, spoznali poklic farmacevt.

Obiskali smo gasilski dom in spoznali poklic gasilec.

V skupino smo povabili frizerko Sašo – Gabrielovo mamico. Predstavila nam je poklic – frizer. S seboj je prinesla vse frizerske pripomočke in jih tudi predstavila, nato pa nam je naredila nove pričeske. Otroci so komaj čakali, da pridejo na vrsto in si izberejo svojo najljubšo barvo, s katero jim bo Saša pobarvala lase.

Ogledali smo si Bibliobus, poslušali pravljico in si ogledali film o samem nastanku Bibliobusa. Spoznali smo poklic knjižničar, ter si ogledali različne slikanice.

Spoznali smo poklic urar. Obiskali smo Tanajevega dedija, ki nam je predstavil svoj poklic, predstavil svojo trgovino in pokazal različne vrste ur. Za konec je vsakemu posebej podaril pobarvanko.

Zadnji dan spoznavanja poklicev, smo obiskali babico naše Eme in Gabriela. Predstavila nam je svoj poklic – trgovec in razkazala trgovino Cunca. Vzgojiteljici Alja in Simona

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost